Травиан Отговори

Нека започнем с твоя въпрос

Търсене по отгорени въпроси

За да намерите отговор, изберете основна категория и после подкатегория, докато не видите отговорът по-долу. В случай, че не може да го откриете, ще имате възможност да се свържете с нашият екип за повече информация.

Имам въпрос относно ...

Хайде да видим повече:

Търсене с карта на сайта

Предпочитате да търсите чрез нормална карта на сайта, както търсите в любимите си сайтове? Няма проблеми, просто използвайте навигацията тип карта на сайта, за да откриете своя отговор.

Оазиси

В началото на играта, оазисите са дом на диви животни. Оазисите могат да бъдат нападани. Трябва ти голяма армия за да си на печалба от нападения срещу оазиси. Животните в оазиса се размножават бавно. Колкото по-малко са, толкова по-бързо се появяват нови. Печалба може да се постигне от нападения срещу оазис с няколкостотин единици и герой. Можеш да видиш колко и какви животни има в оазиса без да шпионираш, като провериш през картата.

В началото, животни ще се появят в оазиса само веднъж. Ако ги убиете, оазиса ще е свободен докато не изтече началната протекция. След това, войски на природата отново ще се появяват там.

Има два вида оазис за всеки ресурс. Вид 1 произвежда само един ресурс. Другият вид произвежда ресурса и допълнително жито. Когато завладееш оазис, той дава бонус към добива само в селото, от което е завладян! Увеличението се прилага върху базовата продукция на ресурс в селото, а не на действителната продукция.

Видове оазиси
  Изглед 1 Изглед 2 Увеличение
Вид 1 Lumber oasis Lumber oasis +25% дървесина на час
Вид 2 Lumber and crop oasis - +25% дървесина на час,
+25% жито на час
Вид 1 Clay oasis Clay oasis +25% глина на час
Вид 2 Clay and crop oasis - +25% глина на час,
+25% жито на час
Вид 1 Iron oasis Iron oasis +25% желязо на час
Вид 2 Iron and crop oasis - +25% желязо на час,
 +25% жито на час
Вид 1 Crop oasis - +50% жито на час
Вид 2 Crop oasis Crop oasis +25% жито на час

Завладяване на изоставени оазиси

Можеш да завладееш оазис с герой, когато нападаш оазис продължително с герой, завладяният оазис се присъединява към града на играча, от който е била атаката с герой. Не забравяй, че оазисът трябва да бъде на малката карта около града (градът трябва да е в центъра!), за да може да бъде завзет. За да го кажем по друг начин, оазисът трябва а е в радиус от 3 квадратчета от селото. Трябва да имаш таверна ниво 10 за 1 оазис, ниво 15 за втори оазис и ниво 20 за завладяване на трети оазис. 

Примерът по-долу отбелязва "твоя" град в черно, а оазисите, които теоритично можеш да завладееш в червено: Подсказка: Можеш да завладееш до 3 оазиса от едно село.

Conquerable oasesЗавладяване/нападане на оазиси, притежавани от играчи

За да завладееш оазис от друг играч, трябва да избиеш защитата и да нападнеш с герой един или повече пъти. Ако защитникът има 3 оазиса, трябва да нападнеш с героя си веднъж. Ако защитникът има 2 оазиса, трябва да нападнеш 2 пъти. Ако защитникът има само 1 оазис, трябва да нападнеш 3 пъти, преди оазисът да бъде твой.
Подсказка: Героите не изчезват след превземане на оазис както правят администраторите (Сенатор, Предводител, Вожд) след като превземат град, а ще продължат да съществуват както преди.

При нападение по оазис, войските ти ще откраднат 10% от ресурсите от града, който държи оазиса. Ресурсите в оазиса, притежаван от играча, се възстановяват за 10 минути. Така ако нападнеш оазис 7 минути след първата атака, ще заграбиш само 7% от ресурса на града, който държи града. Ако нападаш собствените си оазиси, градовете ти ще губят ресурса, който крадеш, което ще доведе до нетен добив от 0 ресурси.

За да защитиш оазиса си от нападения, можеш да го подкрепиш с войски, които могат да бъдат върнати през Сборния пункт на града, който държи оазиса и се хранят от този град.


Удовлетворява ли Ви полученият отговор ?

Да   Неутрално   Не