Травиан Отговори

Нека започнем с твоя въпрос

Търсене по отгорени въпроси

За да намерите отговор, изберете основна категория и после подкатегория, докато не видите отговорът по-долу. В случай, че не може да го откриете, ще имате възможност да се свържете с нашият екип за повече информация.

Имам въпрос относно ...

Хайде да видим повече:

Търсене с карта на сайта

Предпочитате да търсите чрез нормална карта на сайта, както търсите в любимите си сайтове? Няма проблеми, просто използвайте навигацията тип карта на сайта, за да откриете своя отговор.

Как мога да направя форум на клана?

Форум на клана

През февруари 2008, в Травиан беше създадена нова система за форуми на клана. Тази нова система поддръжа публични форуми, съюзнически форуми, форуми на клана и затворени форуми. По-долу има кратко ръководство как да създадете всяка една от тези категории.

Започване
 Можеш да започнеш да правиш форум на клана като натиснеш бутона new forum когато си в меню "Форум" в профила на клана. Когато натиснеш този бутон, ще видиш меню за създаване на нов форум. Както вече беше посочено, възможно е да бъдат направени четири вида форум. Те всички са описани по-долу.

 • Публичен форум

  Публичният форум може да бъде четен от всеки в играта, но в него могат да пишат само членове на клана, чийто е форумът. Форуми като този могат да бъдат ползвани за кандидатстване, обявления и др.
  Public board

 • Съюзнически форум

  Този тип форуми се ползват от клановете и техните крила. Когато разглеждаш менюто за създаване на нов форум от този вид, ще видиш, че трябва да добавиш кланове, които да могат да четат и пишат в този форум. Това може да се направи чрез ID на клан или Съкращение. Твоят клан при всички случаи ще може да ползва този форум; не е необходимо да го добавяш. Натисни иконката "+" и ще получиш възможност за добавяне на нов клан. 
  Confederation board

 • Форум на клана

  Форумът на клана е най-лесният от всички видове форуми и е насочен само за членовете на твоя клан. Единственото, което трябва да направиш е да попълниш името на форума и неговото описание и да го добавиш. Този форум може да бъде четен и в него могат да пишат само членове на клана ти.
  Alliance board

 • Затворен форум

  Този тип форум действа много подобно на съюзническия форум. Форумът може да бъде четен и в него могат да пишат само хора, добавени в списъка, който автоматично ще се появи, когато опитваш да създадеш форум от този вид. Играчите могат да бъдат добавяни, чрез тяхното потребителско ID или чрез името им в играта. Форумът няма да може да бъде виждан  от когото и да е освен хората в списъка и админ(ите) на форума. Отново можеш да добавяш нови хора в списъка като натиснеш бутон "+".
  Closed board

Резултатът
По-долу има снимка на форум, който можеш да получиш, ако следваш стъпките, описани в примерите по-горе. Тук са отбелязани различните зони на форума. Червеното отбелязва публичния форум, който може да бъде четен от всеки, но в него могат да пишат само членовете на клана. Синьото отбелязва форум, достъпен само от членове на кланове, добавени към форума. Със зелено е отбелязан форумът на клана, който може да бъде четен и в който могат да пишат само членове на клана. И най-накрая, в жълто е отбелязан затворен форум, който може да бъде четен и в който могат да пишат само играчи, добавени към форума.  
The final forum


Когато натиснеш бутона edit изображенията вляво от форумите ще се применят в малки менюта, които могат да бъдат ползвани за редактиране на форумите. Изпробвай менютата за да видиш как действат.

BBCode
Новите форуми разпознават някои BBCode команди. По-долу има списък.

 • [b]Удебелено[/b]
 • [u]Подчертано[/u]
 • [i]Наклонено[/i]
 • [color=red]Текст в червено[/color]
 • [quote]Цитат[/quote] ИЛИ [quote=Player name]Цитат с кутийка "написано от"[/quote]
 • [list] [*]Елемент от списък [*]Елемент от списък [/list]
 • [village=(x-coord|y-coord)] или [village=x-coord|y-coord] или [village=mapid] дава връзка към преглед на град. В момента има някои проблеми с тази функция
 • [player=uid] дава връзка към профил на определен играч В момента има някои проблеми с тази функция
 • [alliance=aid] дава връзка към профил на определен клан TВ момента има някои проблеми с тази функция
 • [Legionnaire] Икона на легионер. Това може да бъде направено с всяка единица, само се уверете, че използвате правилния правопис, включително главните букви! Вижте инструкциите в играта за точния правопис.

Кодовете по-горе работят за .com форумите. Ако ползвате друг език, трябва да ползвате подходящите команди на съответния език. Например на немски командата за [village=] е [dorf=].
Команда [color=] може да има следните стойности: 'aqua', 'black', 'blue', 'fuchsia', 'gray', 'green', 'lime', 'maroon', 'navy', 'olive', 'purple', 'red', 'silver', 'teal', 'white', 'yellow', както и стойности на смесени цветове, чрез използване на шестнадесетичната бройна система, например *00F или *0000FF (за синьо).

Също така можеш да използваш някой от бутоните, които можеш да видиш над полето за текст:
BBCode

Проблеми?

Error message
Просто изтрий връзката, която си поставил в опция "връзкка към външен форум" и проблемът ще бъде решен.


Удовлетворява ли Ви полученият отговор ?

Да   Неутрално   Не