Травиан Отговори

Нека започнем с твоя въпрос

Търсене по отгорени въпроси

За да намерите отговор, изберете основна категория и после подкатегория, докато не видите отговорът по-долу. В случай, че не може да го откриете, ще имате възможност да се свържете с нашият екип за повече информация.

Имам въпрос относно ...

Хайде да видим повече:

Търсене с карта на сайта

Предпочитате да търсите чрез нормална карта на сайта, както търсите в любимите си сайтове? Няма проблеми, просто използвайте навигацията тип карта на сайта, за да откриете своя отговор.

Чудо на света (T3.5)

Wonder of the World

Предусловия: {(buildingrequirements:gid=40)}

 

Какво е Чудо на Света?

 

Чудото на Света (или просто Чудото) е точно толкова чудесно, колкото и звучи. Тази сграда се строи с цел да бъде спечелен сървърът. Всяко ниво на Чудото струва стотици хиляди (достига дори милиони) ресурси. За конкретна информация за цена и време за строеж, погледнете по-надолу. Както можете да предположите, заради цената за строеж, никой играч не може да построи Чудо на Света сам. При това е доста малко вероятно това да бъде постигнато и от самостоятелен клан. Причината за това са не само големите количества ресурс, които са необходими, но и големите количества защитни войски, които се изискват за опазването на селото.

Градове с Чудо на Света

 

В началото на Ендгейма се появяват 14 Натарски града. Само 13 от тях се считат за градове с Чудо на Света, тъй като 14тият натарски град е Натарската столица, която не може да бъде превзета. Тези 13 града се появяват на случаен принцип по картата, като на всеки квадрант има определена бройка за да бъдат всички равнопоставени. Всеки от тези 13 града може да бъде превзето и вътре да се строи Чудо на Света. 14тият натарски град (Натарската столица) винаги се намира на координати 400/400, освен ако някой играч не се е заселил там, в който случай, Натарската столица ще бъде разположена на най-близкото свободно квадратче.

Допълнителна информация за градовете с Чудеса

 

Никой от 13те натарски града няма стена или резиденция/дворец. Много важно е да имате това предвид ако смятате да превземате Натарски град. Ако пратите катапулти, които да разрушат резиденция или дворец, може да загубите ценно време и ресурси.

В този град не може да се ползва злато – нито за NPC търговец, нито за незабавно построяване на сгради. Могат обаче да се пускат две нива на Чудо на опашката за изчакване. Това е особено важно в самия край на играта. Ако атака с катапулти удари Голям склад, след като Чудото е достигнало 98 ниво, катапултите няма да навредят особено, тъй като нива 99 и 100 вече ще са пуснати да се строят.

Войските имат два пъти по-ниска издръжка, когато са на подкрепа при Чудото. Това значитело улеснява строителя, но все пак всяко чудо ще е на голям минус.

Също така щом построите Чудо на първо ниво, можете да го кръстите. Имало е някои много хубави имена, както и някои много глупави, така че избирайте внимателно. Името не може да бъде променено щом Чудото достигне ниво 11.

 Времената за строеж в натарските градове са наполовина на времената за строеж в обикновен град.

Градове с натарски планове (Натарски оазиси)

 

Градовете с натарски планове за строеж, още известни като Натарски оазиси, са градове, в коите се съхраняват плановете за строеж на Чудо на Света. Тези градове (те са градове, а не оазиси) се появяват около 1-2 седмици след Натарските градове. Градовете с плановете се появяват на случайни места, също както и градовете с Чудесата, но определен минимален брой планове се появяват на всеки квадрант за да бъде честно. Освен това градовете с плановете имат също толкова защитници, колкото са имали и градовете с Чудесата.

 Също както за появата на Натарските градове, при появата на градовете с плановете всеки играч получава съобщение.

Защо са ВАЖНИ плановете за строеж на Чудо

 

Плановете за строеж са изключително важни. За да започнете да строите Чудо, строителят се нуждае от план за строеж. С един план за строеж можете да построите чудо от ниво 0 до ниво 49. За да можете да построите чудото до ниво 100, друг играч в клана на строителя също трябва да държи план. Може да е който и да е играч от клана.

Как да вземете план за строеж на Чудо от натарите ИЛИ от друг играч, който вече има такъв

 

За да „откраднете” план за строеж от Натарски оазис или друг играч, трябва да следвате следните стъпки:

  • 1. Играчът, който взема плана, трябва да има Съкровищница 10 ниво в града, от който атакува. 
  • 2. Съкровищницата, в която се намира планът за строеж (независимо дали се държи от Натарите или друг играч) ТРЯБВА да бъде разрушена преди планът да бъде взет.
  • 3. Герой изпратен от град със Съкровищница 10 ниво, трябва да оцелее атака (не набег), след като Съкровищницата е разрушена, защото само Герой може да носи плана. 

Това може да бъде направено когато и да е и по какъвто и да е начин. Може един играч да избие защитата в града, друг да разруши Съкровищницата, а трети да вземе плана. Може и един играч да направи всичките тези неща.

Характеристиките, зависещи от нивото (като цена на строеж и генерирани точки културно развитие), могат да бъдат намерени тук.
За пълната таблица с времената за строеж натиснете тази връзка.


Удовлетворява ли Ви полученият отговор ?

Да   Неутрално   Не